post

VI Beogradski Dragon Boat festival na Adi Ciganliji

Srpski Dragon Boat savez i Beogradski Dragon Boat savez organizuju u nedelju, 23. maja, sa početkom u 10.00 časova na Adi Ciganliji kod restorana “Green Mill Family” (makiška strana) sada već tradicionalnu manifestaciju VI Beogradski dragon boat festival. U okviru ovog festivala, pod geslom “Probudi zmaja u sebi” održaće se i V Dragon Boat Kup za studente i V Dragon Boat Kup za srednjoškolce.

Na regatnoj stazi, na potezu od skijališta na vodi do restorana “Green Mill family”, okupiće se 12 klupskih ekipa, koje će se nadmetati u trkama malih i standardnih “zmajevih čamaca” na distancama od 250 m i 1200 m. Ove godine, među prijavljenim ekipama imamo i goste iz Republike Srpske.

Studentski i srednjškolski timovi će se takmičiti na distanci od 250 metara, a najbolji će uz medalje dobiti i pehare, koji će biti uručeni uz poštovanje svih epidemioloških mera. Pobednička ekipa srednjškolaca dobija i specijalnu nagradu – 12 tablet računara, koje im daruje kompanija Tenfore sa brendom Western Union.

Trke bogato ukrašenih čamaca, u kojima su nezaobilazni članovi posade bubnjar i kormilar, odvijaće se u miks kategoriji, u kojoj su zastupljena oba pola.

VI Beogradski Dragon Boat festival se organizuje uz podršku Gradske opštine Čukarica i JP “Ada Ciganlija”.

Srpski Dragon Boat savez i Beogradski Dragon Boat savez, kao organizatori sportskog takmičenja, postupaju u skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, te pored opštih i posebnih mera prevencije za sport, sprovode i dodatne mere prevencije.

Preuzmi bilten: VI Beogradski Dragon Boat festival – raspis za klubove 2021

Preuzmi bilten: V Dragon Boat kup za studente 2021

Preuzmi bilten: V Dragon Boat kup za srednjoškolce 2021

Prijava takmičara na 250 m

Prijava takmičara na 1200 m

Izjava o rizicima i isključivanju od odgovornosti

Izjava roditelja o rizicima i isključivanju od odgovornosti