post

Održana Izborna sednica Skupštine Srpskog Dragon Boat saveza

Proteklog vikenda održana je Izborna sednica Skupštine Srpskog Dragon Boat saveza. Na sednici je ponovo izabran dosadašnji predsednik Srpskog Dragon Boat Saveza Niko Cuca. Pored toga, imenovana su dva nova člana Upravnog odbora Zorica Kubiček i Živko Skalušević, kao i novi član Nadzornog odbora Snežana Pavlović, dok je za generalnog sekretara Saveza izabrana Ana Duduković.

Predsednik SDBS-a Niko Cuca je podneo izveštaj o radu Saveza za 2020. godinu, u kojem je istakao da su, uprkos pandemiji korona virusa, održani VI Internacionalni Dragon Boat festival i Državno prvenstvo. Niko Cuca je izrazio posebno zadovoljstvo što je, zahvaljujući pridržavanju svih propisanih epidemioloških mera, ovo takmičenje uspešno organizovano naglašavajući da nije bilo pozitivnih učesnika ni tri nedelje nakon održavanja Festivala. Takođe se osvrnuo i na činjenicu da se uprkos teškoj situaciji mislilo na razvoj sporta, a kao primer toga naveo je da su klubovi, zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske Dragon Boat federacije, uspeli da nabave četiri nova standardna čamca. Krajem prethodne godine osnovan je i Beogradski Dragon Boat savez.

Na pomenutoj sednici Skupštine, predsednik SDBS-a Niko Cuca je izneo Plan i program rada u 2021. godini, sa posebnim akcentom na plan za odlazak reprezentacije na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Kijevu u avgustu mesecu. U planu je i osnivanje novih klubova u Beogradu i Srbiji, kao i podržavanje klubova u širenju Breast Cancer Paddlers. Savez će nastaviti sa tradicijom održavanja Beogradskog Dragon Boat festivala sa kupom za studente i srednjoškolce, Državnog prvenstva, Internacionalnog festivala i Euro cup-a.