post

VI Internacionalni Dragon Boat festival na Adi Ciganliji

VI Internacionalni Dragon Boat festival održaće se u subotu, 3. oktobra 2020. godine, sa početkom u 10:00 časova na Adi Ciganliji.

Na regatnoj stazi okupiće se 100 takmičara, koji će se nadmetati u trkama malih i standardnih “zmajevih čamaca” na distancama od 200 m i 500 m. Trke bogato ukrašenih čamaca, u kojima su nezaobilazni članovi posade bubnjar i kormilar, odvijaće se u muškoj, ženskoj i miks kategoriji.

Već drugu godinu zaredom, održaće se i revijalna trka “roze dama” na kojoj će veslati žene koje su pobedile rak dojke, promovišući na taj način prevenciju, rano otkrivanje i borbu protiv karcinoma dojke.

Organizator festivala je Srpski Dragon Boat savez, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Gradske opštine Čukarica.

Na VI Internacionalnom Dragon Boat festivalu organizator je propisao poštovanje mera zaštite od zarazne bolesti COVID-19. Svi učesnici će biti u obavezi da nose zaštitne maske izuzev tokom veslanja, dok je van čamca obavezna distanca između svih učesnika od minimum 1,5 m. Sredstvima za dezinfekciju biće tretirani čamci i vesla nakon svake njihove neposredne upotrebe. Svakom učesniku će pri dolasku biti merena telesna temperatura beskontaktnim toplomerom od strane angažovanog zdravstvenog radnika, i ukoliko se ustanovi povišena temperatura ili neki od drugih simptoma COVID-19, ta osoba će biti izolovana i upućena da se javi u kovid ambulantu.

Srpski Dragon Boat savez, kao organizator sportskog takmičenja, postupa u skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, te pored opštih i posebnih mera prevencije za sport, sprovodi i dodatne mere prevencije. Neophodno je da svaki sportista koji učestvuje na takmičenju pribavi lekarski pregled od strane zdravstvenog radnika sa važećom licencom, kao i pisanu izjavu kojom izjavljuje da u periodu od 10 dana od dana davanja izjave nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđena bolest COVID-19.

Dokumenta za preuzimanje:

Bilten
Prijava za takmičenje
Izjava o rizicima i isključivanju od odgovornosti za učešće na trci
Izjava roditelja/staratelja o rizicima i isključivanju od odgovornosti
Mere zaštite