post

Tri medalje za “Adske zmajeve” na Euro kupu na Kipru

Proteklog vikenda održan je XII Internacionalni dragon boat festival i I EDBF Euro kup u Limasolu na Kipru. Na takmičenju su se nadmetali klubovi sa Kipra, iz Rusije, Ukrajine, Austrije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije, a predstavnik Srbije je bio klub “Adski zmajevi”. Žestoka bitka se vodila u svim kategorijama, uz veliki odziv veslačkih klubova sa gotovo najjačim takmičarima, a ekipa “Adskih zmajeva” je ponela čak tri odličja – dva srebra i jednu bronzu!

“Adski zmajevi” su srebrne medalje osvojili u malom čamcu Premier mix na 200m i standardnom čamcu Premier Women 200m, u kojem je bila mešovita posada sa Vienna Police Dragons, dok su bronzu osvojili u malom čamcu Senior A mix, takođe na 200m.

Predsednik dragon boat kluba “Adski zmajevi” Mirko Radojičić ističe da je veoma ponosan na činjenicu da je klub sa Ade Ciganlije, zahvaljujući velikom entuzijazmu i naporu takmičara, uspeo u veoma jakoj konkurenciji da osvoji čak tri medalje.

“Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u kojoj se sve menja iz dana u dan, do samog kraja nismo znali da li ćemo uopšte uspeti da odemo na ovo takmičenje. Vredno smo trenirali tokom cele godine i nakon sjajnih rezultata koje smo napravili na Državnom prvenstvu i Euro kupu održanom u Beogradu, želeli smo da oprobamo snage i na nekom međunarodnom takmičenju. Kao prvaci države u velikom čamcu Premier Mix na 200m i malom čamcu u ženskoj i miks Premier kategoriji, takođe na 200m, osećali smo da možemo u ovoj sezoni da napravimo i neki zapažen rezultat na međunarodnom nivou. Takmičenje je proteklo u izuzetnoj atmosferi, a obeležile su ga neizvesne borbe i veliki broj odličnih rezultata, te je zadovoljstvo utoliko veće. Iskoristio bih priliku da pohvalim i žensku posadu, koja je u kvalifikacionoj trci imala najbolje vreme, iako je veslalo samo 8 devojaka. Nažalost, devojke su imale dve finalne trke zaredom, te je umor učinio svoje, pa im je medalja izmakla za dlaku. Sve u svemu, zadovoljan sam ne samo postignutim rezultatom na Euro kupu na Kipru, već celokupnom sezonom i sa velikom željom i radom nastavljamo dalje”, poručio je Radojičić.