post

Prvi Dragon Boat festival „Banja Luka 2022“

U nedelju, 19. juna, na jezeru Manjača održan je prvi Dragon Boat festival „Banja Luka 2022“ u organizaciji Wake Park-a i Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Srpski Dragon Boat savez se rado odazvao pozivu prijatelja iz Banje Luke u pružanju podrške pri organizaciji prvih trka zmajevih čamaca u Republici Srpskoj. Kao znak zahvalnosti što je ustupio čamce za organizaciju takmičenja, Srpski Dragon Boat savez je dobio zahvalnicu za pomoć i podršku pri organizaciji ove manifestacije. Zahvalnicu je u ime Saveza primio član UO MIrko Radojičić.

Sa željom da se dragon boat sport pokrene i omasovi u Republici Srpskoj, učešće na takmičenju na Manjači su uzeli i beogradski klubovi “Adski zmajevi” i “Motion”. Oni su pomogli organizatorima i u ljudstvu, ustupajući kormilare i sudije, kako bi takmičenje moglo da protekne u najboljem redu.

Na takmičenju na jezeru Manjača učestvovalo je pet ekipa koje su se nadmetale u trci na 200 metara. Zlatnu medalju odneo je Dajak klub Banja Luka, drugo mesto pripalo je klubu Motion, dok je trećeplasirana ekipa “Zmajevi sa Manjače”.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković uručio je medalje pobednicima trke u zmajevim čamcima.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije bio je Grad Banja Luka, a partner Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci.