post

Održan VI Dragon Boat kup za studente i srednjošolce

U subotu, 14. maja, na Adi Ciganliji kod restorana “Green Mill Family” (makiška strana), Srpski Dragon Boat Savez organizovao je pod geslom „Probudi zmaja u sebi“ sada već tradicionalnu manifestaciju VI Dragon Boat Kup za studente i srednjoškolce.

Ekipe studenata i srednjoškolaca su se nadmetale u trkama standardnih “zmajevih čamaca” na distanci od 200 metara. Svaka ekipa je bila sastavljena od mešovite posade, u kojima su bili zastupljeni veslači oba pola, zajedno sa neizostavnim članovima posade – bubnjarem i kormilarom.

Najbolja srednjoškolska ekipa bila je posada XIV beogradske gimnazije, drugo mesto je zauzela Gimnazija plus, dok je trećeplasirana bila ekipa Brodarske škole.

Kada su u pitanju studentski timovi, najbrže je do cilja doveslala ekipa Kriminalističko-policijskog univerziteta, druga je bila ekipa Poljoprivrednog fakulteta, dok je treće mesto zauzela posada Šumarskog fakulteta.

VI Dragon Boat Kup za studente i srednjoškolce i I Dragon Boat Kup za osnovce organizovan je uz podršku Gradske opštine Čukarica i JP “Ada Ciganlija”.