post

Održan šesti Beogradski dragon boat festival

Pod geslom „Probudi zmaja u sebi“, u nedelju, 23. maja, na Adi Ciganliji održan je šesti „Beogradski dragon boat festival koji je okupio više od 300 takmičara. U okviru ovog festivala, koji su organizovali Srpski dragon boat savez i Beogradski dragon boat savez, već tradicionalno su organizovani po peti put Dragon boat kup za srednjoškolce i Dragon boat kup za studente.

Takmičari su se nadmetali u trkama zmajevih čamaca na distancama od 250 metara u malim i standardnim čamcima i u maratonskoj trci na 1200 metara u standardnim čamcima. Sve trke su se odvijale u miks kategoriji.

U ovom jedinstvenom spektaklu na vodi učešće je uzelo jedanaest klupskih ekipa u kategoriji Premier Mix, a po prvi put je nastupila ekipa Dajak kluba iz Banja Luke iz Republike Srpske, koji su nakon osvajanja bronzane medalje izrazili želju da pokrenu dragon boat sport u njihovoj zemlji.

Veliku pažnju su privukle mlađe kategorije veslača, a naročito trke u kategoriji U24 u kojoj su se nadmetale četiri studentske ekipe.

U kategoriji Junior Mix takmičile su se četiri ekipe srednjoškolaca, a za najbolje je pored medalja i pehara bila obezbeđena i specijalna nagrada – 12 tablet računara.

Na festivalu je organizovana i revijalna trka učenika starijih razreda osnovnih škola.